joi, 2 aprilie 2020

Publicurile din universurile virtuale

Segmentarea pieței este unul dintre subprocesele importante ale marketingului. La finalul acestuia, organizația va ști care este legătura dintre oferta sa și destinatarul acesteia. Lumea virtuală și universurile sale funcționează destul de mult în modul în care funcționează lumea reală.
Aceasta înseamnă că, în ambele lumi, vom găsi indivizii grupați pe baza unor criterii socio-demografice, economice și așa mai departe. Totuși, există unele diferențe care devin relevante atunci când organizația dorește să intre în grupurile respective.
În lumea reală, dacă un muzeu este interesat de elevi, atunci va merge la unitate de învățământ. Pe de altă parte, dacă o instituție de spectacole este interesată de adolescenții prezenți în lumea virtuală, se poate îndrepta în foarte multe locuri. (Este recomandat să nu confundăm categoriile. Grupul "copii" este diferit de grupul "elevi". În afara de vârstă și eventual, încă unul-două elemente, cele două grupuri sunt extrem de diferite unul de altul. Nu încercați să vă adresați unui copil cu un subiect pentru elev ).
În lumea reală a instituției de spectacole, adolescenții pot fi găsiți prin licee, prin parcuri, prin cluburi sau mai mall-uri. În lumea virtuală, adolescenții pot fi găsite într-o puzderie de universuri de interes. Ba, mai mult, într-un anumit univers digital al adolescenților se află și cei care pot folosi în mod explicit oferta instituției de spectacole și cei care, din motive absolut obiective, sunt și rămân departe de acea oferă (de exemplu, locuiesc în cealaltă parte a țării sau a continentului). Care este consecința acestei stări de fapt? Cea mai simplă este că adresarea nu mai poate fi ca pentru adolescenții din liceul de peste stradă, ci trebuie să fi pentru aceștia ȘI pentru orice alt adolescent. Dacă nu ținem seama de conjuncția "ȘI", atunci campania noastră de promovare este supusă riscului de eșec prin contagiune sau apartenență la grup ("te duki la teatru? ke slabă ești!!!")
Pentru lumea viruală s-au inventat acronime cum sunt SEO sau SEM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu