miercuri, 3 februarie 2016

Imbecilitatea neutră a "cărturarilor"

Apreciez că inițativa bibliotecii naționale a româniei este un afront adus ideii de cultură și simbolului acesteia, cartea (acest eveniment http://www.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev340-ro.htm). Expunerea cărților scrise de niște pușcăriași condamnați pentru furt, fals, șantaj și alte cîteva zeci de infracțiuni este o jignire adusă deținuților din închisorile comuniste și autorilor, mărunți și săraci, pe care biblioteca (nu e națională și nu a României) nu îi expune cu acceași lipsă de judecată critică și obiectivitate de depozit legal.

Acei nemernici care s-au îmbogățit furînd și mințit, prin furturile lor au distrus o parte din avuția oamenilor și a țării. Prin furata lor avere și-au permis să distrugă și ideea de justiție, dovedind că doar banii sînt puterea și valoarea. Au distrus și șansele oneste ale unor pușcăriași mai puțin bogați de a se libera din pedeapsa privativă de libertate. Acum, cu ajutorul infantil și idiot al unor stupizi din cea mai mare bibliotecă din țară, distrug și ideile de cultură și carte.

Ce demonstrează biblioteca prin gestul ei? Că se scriu și gunoaie? Știm, iar cine nu știa a fost informat de mass-media. Că depozitul legal cuprinde și gunoaie? Știm și asta, iar cine nu știe poate afla.

Vin și întreb, ca om din a cărui muncă se plătește salariul cretinei/cretinului care a avut așa idee imundă: cum îmi mai pot convinge copiii că merită să învețe și să citească? CUM? biblioteca din fruntea bibliotecilor țării demonstrează copiilor mei că dacă fură mult, atunci pedeapsa va fi un concediu plătit din impozitele proștilor și că, dacă fură, pot cumpăra scrisul de cărți care vor arătate țării și lumii. Cum va fi răspunsul meu că nu pot publica o teză de doctorat scrisă în 6 ani fiindcă nu am bani? Că nu pot publica măcar 10 pagini din sutele de pagini de literatură scrise în 10 ani fiindcă nu am bani/

În acest timp, ministrul culturii verifică și vrea să fie sigur că nu încalcă regulile UE atunci cînd plătește subvenția publicațiilor culturale/literare. Sfătuit de proști consilieri care nu știu ce conține tratatul UE, care nu știu cum este reglementată piață culturală europeană.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu